Tavaly szedret ültettünk, amihez a tövet a falumbéli Dupák Tomi apukájától kaptuk - még egyszer NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK. Naponta két kis tálka szedret terem kicsinyke kis udvarunkban :)
Hozzávalók:
- 4 evőkanál mandula liszt
- 3 tojás
- csipet só
- fél kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 1/3 pohár olíva olaj
- Fél citrom reszelt héja
- 1+1.5 evőkanál eritrit
- 1/3 kiskanál gyömbér
- 1 evőkanál baracklekvár
 |
Sütés előtt |
A szedret két órával a sütés előtt elkevertem egy evőkanál eritrittel, majd állni hagytam.
Amikor letelik a két óra - érdemes hűtőbe tenni a szedret, mert a konyhát ellepik a muslincák :):):) Én így jártam - egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékonyakat a tojással együtt, majd a kettőt vegyítsük és alaposan keverjük el.
Öntsük egy sütőformába és a tetejére szórjuk rá az eritrites szedret. Ne felejtsük el a tésztába is beletenni a másik két evőkanál eritritet!
170 fokra előmelegített sütőbe süssük, amíg a széle barnulni nem kezd. A közepe az eritrit miatt úgy fog tűnni, mintha nyers lenne, de csak az olvadt cukor fénylik és egy picit folyékony.
Érdemes megvárni, amíg kihűl, akkor szépen szeletelhető.
 |
Mindig így oldalra mosolyogva szoktam felszeletelni a süteményt :):):):):):) |