A család rakott krumplit kért ebédre... tudtam, hogy én abból bizony nem eszem, így azon kattogott az agyam, hogy mivel helyettsítsem a burgonyát az én részemre. A főzni való tökre esett a választásom. Nekem nagyon ízlett, és egyáltalán nem hiányoltam a krumpli ízét... :)
Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű főzni való tök
- 2-3 db keményre főtt tojás
- 1-2 dl jó sűrű kókusztejszín
- 3 darab nyers tojás
- só, bors
- szeletelt sonka vagy kolbász ízlész szerinti mennyiségben
- reszelt kemény sajt, parmezán
Kivajazott üvegtál aljára végigsorakoztatjuk a felkarikázott, megpucolt tök felét és megsózzuk. Rátesszük a felkarikázott főtt tojást, arra a kolbászt vagy sonkát, majd a felszeletelt tök másik felét. Ismét sózzuk.
A tejszínt a nyers tojással összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és szétterítjük a tök tetején. Erre jöhet a reszelt sajt vagy parmezán. Addig sütjük, amíg a teteje aranysárgássá nem válik.
A sütés végén az üvegedény alján felgyülemlett a tök leve, amit én leöntöttem, amikor az edény már valamelyest kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése