Nagyon finom, sűrű leves, ami nagyon passzol ehhez a hideg téli időjáráshoz...
Hozzávalók:
- 1 nagy vagy két kisebb édesburgonya, apróra felkockázva
- két vöröshagyma, apróra szeletelve
- két gerezd fokhagyma
- két közepes méretű paradicsom, apróra felkockázva
- olívaolaj
- négy tojás
- 1 púpos evőkanál tápióka liszt (vagy akár zabliszt)
- 1 kiskanál eritrit
- adalékanyag mentes vegeta
- só
- bors
- majoranna (én szárítottat tettem bele)
- bazsalikom (szárítottat tettem bele)
- őrölt kömény
- petrezselyem (mélyhűtöttet tettem bele)
- csemege fűszerpaprika
- víz
A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd a fűszerparikát is és azonnal felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk az összes fűszert, majd együtt főzzük 10 percig. Utána beletesszük a felkockázott paradicsomot, burgonyát és alaposan elkeverjük (ha túl sűrű, adhatunk hozzá még vizet) és végül a tojásokat is beleütjük, de ezután már jóóóó ideig ne keverjük meg, hogy a tojások egyben maradjanak.
A hőfokot vegyük le nagyon alacsonyra, és lassan főzzük, 30-40 percig. Ekkor ellenőrizzük a fűszerezést még egyszer.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése