Hozzávalók:
- 2 padlizsán, héjastól felkockázva
- 4-5 paradicsom, felkockázva
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
- bors
- oregánó, bazsalikom
- chilis-paradicsom mártás (opcionális)
- 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
A padlizsánkockákat megsózzuk és állni hagyjuk.
Amíg a padlizsán sózás alatt áll, addig a fokhagymát olívaolajon elkezdjük párolni, vigyázva nehogy megégjen, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, és alacsony hőfokon, leborítva pároljuk 15 percig.
Ez a perc alatt a padlizsán felforrósított olajba tesszük és addig sütjük, amíg 'megadja' magát - összeesik, kicsit pirosra sül és ha már ízre is finom puha, akkor beletesszük a paradicsomos mártásba a parmezánnal, együtt még pár percig főzzük, ellenőrizzük a fűszerezést is, és ha jónak találjuk akkor már tálalható is!
Én most főtt quinoával ettem - nagyon finom, szaftos, igazi olaszos fogás volt!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése