Hozzávalók:
- 10 dkg őrölt kókuszreszelék
- 12 dkg őrölt zabpehely
- 4 dkg őrölt mogyoró
- 1 csapott kiskanál szódabikarbóna (kifelejtettem, de anélkül is jó volt)
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál xilit
- 2 púpozott kiskanál fahéj
- 2 tojás
- 2 alma
- 2 kiskanál vanília aroma
- víz
A száraz hozzávalókat - őrölt magokat és a fahéjat, szódabikarbónát, xilitet - összekeverjük.
Egy másik tálban a két tojást a mézzel, a vanília aromával elkeverjük, az almát pedig lereszeljük, majd egy aprítógépbe tesszük és pépesre daráljuk. Azután mindent összedolgozunk. Ha kell egy kis vizet hozzádhatunk, hogy sülés közben ne száradjon adjonra a tallér.
Gombócokat formálunk belőle, ellapítgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, majd 165 fokon sütjük, amíg épp hogy barnulni nem kezd. A gyerekeknek a sültebbek ízlettek, nekem meg a kevésbé sültek, ahol érződött az alma leve :):):)
24 darab lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése