El sem tudom hinni, hogy végre újra jelentkezem recepttel... Kiccccsit eltűntem, merthát aktív főzés házfelújítás alatt nemigen működik, és konyhai pénzkeretem is korlátozva lett :) de az elveket nem adtam fel, csak nagyon egyszerűsítettem a menüimet :):):)
Hozzávalók:
- 60-70 dkg pulykamell, csíkokra vagdosva
- 2 padlizsán
- 2-3 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
- 3-4 evőkanál parmezán
- víz
A pulykát serpenyőbe tettem, felöntöttem vízzel, megsóztam és borsoztam, majd jó sokáig hagytam főni.
Ezidőalatt megpucoltam a padlizsánt, karikákra szeltem, azokat pedig csíkokra vagdostam. Egy másik serpenyőben feltettem a hagymát dinsztelni, majd rádobtam a padlizsánt, amit szintén sóztam és borsoztam.
Csak egy nagyon pici vizet tettem alá, épp csak annyit, hogy ne égjen meg a padlizsán, amíg levet enged, ezután a fokhagymát is beletettem. Utána már addig pároltam, amíg az egész 'összeesett'. A padlizsános masszát félreraktam.
Amikor a húst már nagyon puhának találtam és már elfőtt a leve, akkor hozzáadtam a padlizsános keveréket és együtt főztem, hogy az ízek összeérjenek. Ha kell adhatunk hozzá egy kis vizet, ha esetleg nagyon száraznak találnak, hozzáadunk még 3-4 evőkanál parmezánt és már kész is!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése