Az alapötletet ehhez a sütihez a life.hu-ról loptam, ahol Galambos Dorina készített egy habos sütit, amit én paleosítottam, mert bennem is régi emlékeket ébresztett a recept és a süti fotója...
Elsőre kis adagban készítettem csak el, mert nem tudtam, milyen is lesz a végeredmény...
Hozzávalók:
- 5 dkg őrölt kókuszreszelék
- 5 dkg szezámmag liszt
- 2 tojás, szétválasztva
- 10 dkg eritrit + 2 evőkanál
- 1/2 citrom leve
- fahéj
- 1 kiskanál vanília esszencia
- 2 evőkanál kókusztejszín
- 1 púpos kiskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 3 alma, lereszelve, kinyomkodva
- cukormentes baracklekvár
A tojássárgáját a 10 dkg eritrittel mixerrel fehéredésig alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vanília esszenciát, a fél citrom levét, a kókusztejszínt és a puha vajat. Ezt is szépen összemixereljük, majd óvatosan hozzákeverjük a reszelt almát, az őrölt kókuszreszeléket és a szezámmaglisztet, valamint a fahéjat.
Kivajazott tepsibe lapátoljuk a viszonylag sűrű masszát, majd 180 fokra felmelegített sütőben kb 35 percig sütjük - én megvártam, hogy a tészta megkössön és egy kicsit elkezdjen pirosodni.
A tojásfehérjét két evőkanál eritrittel kemény habbá verjük.
Kivesszük a majdnem megsült piskótánkat a sütőből, megkenjük baracklekvárral, majd a kemény habot elsímítgatjuk a tetején és visszatesszük a sütőbe. Addig hagyjuk csak benn, amíg a hab el nem kezd barnulni...
Ha kihűlt, szépen szeletelhető. Valami isteni...
Ha kihűlt, szépen szeletelhető. Valami isteni...
Nagyon köszönöm a receptet! Isteni finom volt, csak ajánlani tudom Mindenkinek!
VálaszTörlésKöszi szépen!!!
Törlés