Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1dl eritrit
- 1dl olaj
- 1dl karob
- 1 dl őrölt zabpehely
- fahéj, tetszés szerint - én nem sajnáltam
- szerecsendió
- őrölt szegfűszeg
- csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
- aszaltszilva, tetszés szerinti mennyiségben
Először a tojást és a cukrot jóóóó hosszan mixereljük, majd amikor megduzzad és kivilágosodik a színe, hozzáadjuk az olajat, utána pedig az összes többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a sütőformába, amennyiben hagyományos tepsiben sütjük, akkor vajazzuk ki, ha szilikonos, akkor semmivel sem kell átkenni a formát.
180 fokon süssük, egészen addig, amíg majdnem jónak találjuk.
Közben készítsük el a szirupot, amivel majd leöntjük a majdnem átsült piskótát:
- 1-2 evőkanál eritrit
- késhegynyi sütőpor
- 1/2 pohár kókusztej
- 2 evőkanál olíva olaj
- csipet só
- 1 kiskanál vanília esszencia
A vanílián kívül a fenti összetevőket felforraljuk, majd miután levettük a tűzről, hozzáakeverjük a vanília esszenciát is. Ezt a keveréket a sütinkre öntjük, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése