Hozzávalók:
- 20 dkg őrölt kókuszreszelék
- 5 dkg karob (ha nincs, jó az őrölt mandula is)
- 5 dkg őrölt zabpehely
- 1 marék magozott datolya
- 4 evőkanál eritrit
- 2 kiskanál fahéj
- 1 tojás
- 12 dkg vaj vagy kókuszzsír
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- kókusztej
Fél órára áztassuk be a datolyát.
Közben a kókusztejen kívül minden hozzávalót keverjünk össze.
A fél óra letelte után turmixoljuk le a datolyát a vízzel együtt, majd a lisztes keverékhez öntsük hozzá. Amennyiben nagyon morzsálódós a tészta és nem lehet gombóccá formálni, adjunk hozzá kókusztejet. Annyit, amennyivel már egy kicsit ragacsos, gombóccá formálható masszát nem kapunk, de ne legyen folyós!
Sütőpapírral bélelt tepsibe lapítgassuk el a kis labdácskákat és 180 fokon süsüük addig, amíg a széle barnulni nem kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése