Köszönöm a sok érdeklődő emailt, amiben érdeklődtetek, vajon miért nem töltöttem fel újabb recepteket október óta... A helyzet az, hogy a már meglévő receptekből válgattam jómagam is, illetve sokszor csupán random módon összedobtam sütiket és nem mérttem le a hozzávalókat...
Az alábbi recept hozzávalóit is csak úgy érzésre dobtam össze... Azért leírom :)
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell, nagyon vékonyra és jó nagyra klopfolva
- Csirkemellenként 4-5 hosszú szelet bacon
Töltelék:
- 2 evőkanál apróra vagdosott petrezselyem zöld
- Rozmaring
- Zsálya
- Kakukkfű
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- Maréknyi édeskömény, apróra vagdosva
- 2 evőkanál parmezán
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- Reszelt edami sajt - 1-2 evőkanálnyi
- Szerecsendió
- Maréknyi sonka, apróra kockázva
- 1 tojás
- 1 evőkanál őrölt zabpehely vagy tápióka keményítő
- Só
- Bors
A töltelék hozzávalóit keverjük össze. Amennyiben nagyon folyékonynak találjuk a masszát, adjunk hozzá még egy kis zabpelyhet vagy tápiókát.
Szorosan egymás mellé helyezzük el a bacon szeleteket, arra helyezzük rá a kiklopfolt csirkemellet, majd a töltelékből egy-két evőkanálnyit és végül együtt tekerjük fel az egézset - a bacon vége alul legyen a tepsiben, úgy nem göngyölödik szét. Ha mégis, használjunk fogvájót.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a roládjainkat, a tepsit fedjük le fóliával és 180 fokra felmelegített tepsiben süssük fél órát, majd a fóliát levéve, süssük pirosra a tekercseket.
Nagyon finom! Mi sült édesburgonyával ettük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése