Gabesznak szoktam hasonló, nem palós változatot sütni, rétestésztában, de mindig annyira magával ragadott a sütemény illata, hogy gondoltam, paleo verziót alkotok...
Hozzávalók:
- 50 g kókuszliszt
- 50 g tápióka liszt
- 50 g mandula liszt
- 1 evőkanál eritrit
- csapott kiskanál szódabikarbóna
- 1 dl víz
- 35 g kókuszolaj
Töltelék:
- 1/3 sütőtök megpucolva, lereszelve
- 4 evőkanál aprószemű zabpehely
- 1 evőkanál eritrit
- 1 marék mazsola
- jó sok fahéj :)
- kb 1-1.5 dl kókusztej
- Fél citrom reszelt héja
A töltelék alapanyagait összekeverjük és kb. negyed órát állni hagyjuk.
A tésztához a hozzávalók összekeverjük, de a vizet legutoljára adjuk hozzá, adagolva, hogy nehogy túl folyékony legyen a tészta. Ez egy gyúrható, nem ragacsos, inkább morzsálódós tészta.
A tészta felét egy kisebb sütőforma aljára nyomkodjuk. Erre rálapátoljuk a tökös tölteléket és ennek a tetejére pedig a tészta másik felét elmorzsoljuk.
180 fokon sütjük, amíg a morzsás tésztarész meg nem barnul.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés