Ez a recept is, mint az előző Paradicsomos-fokhagymás quinoa, egy személyre készült - mgamnak főztem ebédre :)
Hozzávalók 1 főre:
- 2 maréknyi gombatönk (a tegnapi rántottgombából maradt ki...), felszeletelve
- 1 kisebb fej vöröshagyma, felkockázva
- 1/4 póréhagyma, felkarikázva
- 0.5 dl fehérbor
- 1/3 pohár (2dl-sel mérve) quinoa, átmosva
- olívaolaj
- 1 kiskanál vaj
- vegeta
- bors
- rozmaringpor
- víz
- 1 evőkanál reszelt parmezán (opcionális)
A két hagyma párolódik |
Az olívaolajon először megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáaadjuk a póréhagymát is. Amikor a póréhagyma is "megadja" magát, rátesszük a quinoát, 1-2 percig kavargatjuk, pirítjuk, majd ráöntjük a fél deciliter fehér bort, megvárjuk, amíg az alkohol elpárolog, majd amikor sisteregni kezd az egész, felöntjük 2 dl vízzel, fűszerezzük vegetával, borssal és egy kevés rozmaringgal. Közepes lángon főzzük az egészet, időnként megkavargatva.
A hagymát és a gombatönk |
Amikor elpárolog a víz, de még nem látjuk a quinoa szemeket duzzadtnak és főttnek, öntsük fel még vízzel.
A hozzáadott nyers quinoával |
Amikor már szinte késznek találjuk, tegyük hozzá a kiskanálnyi vajat és 1-2 evőkanálnyi parmezánt. Keverjük meg és már kész is!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése