Valami könnyű, friss gyümölccsel elkészített reggelire vágytam, és tádááám, ez lett belőle!
Hozzávalók:
- 1 egész tojás
- 1 tojás fehérje
- 1 banán, villával összetörve
- 1 marék áfonya
- (ízlés szerint fahéj)
- kókuszzsír
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tört banánt, majd mixerrel összedolgozzuk az egészet és végül hozzáaadjuk az áfonyát. A nagyobb áfonyaszemeket én félbevágtam, hogy ne legyen túl egyenetlen a palacsintám felszíne.
A kókuszzsírt felmelegítjük és egy merőkanálnyi tésztát teszünk az olajra. Közepes hőfokon süssük. Az első palacsintát én nagy hőfokon sütöttem, az egyik oldala már nagyon barna lett, de a teteje még látványosan nyers volt, így fordításkor az egész szétszakadt. Viszont alacsonyabb hőfokon, átfől, átsül egy kicsit a teteje is és két lapos kanállal szépen megfordítható.
Fahéjjal, kókusztejszínhabbal vagy csak magában is naggggyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése