Hozzávalók:
- 4 alma vékony szeletekre vagdalva
- 15-20 dkg málna, eper, áfonya (vagy, ami éppen van)
- fél narancs leve
- 13 dkg puha vaj
- 10 dkg őrölt kókuszreszelék
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 tojás
- csipetnyi só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 kiskanál fahéj
- 10 dkg eritrit
A kivajazott tepsibe a szeletelt almát és a bogyós gyümölcsöt beletesszük, leöntjük a fél narancs levével, egy kevéske eritrittel megszórjuk. Egy másik edénybe beletesszük az összes további száraz hozzávalót, a tojást és a vajat, majd összegyúrjuk, amíg egy összeállt masszát nem kapunk. Ezt a gyümölcsökre rámorzsoljuk egyenletesen elosztva, majd behelyezzük a 160 fokra felmelegített sütőbe és addig sütjük, amíg nem kezd a morzsarész pirosodni. Minél pirosabb annál ropogósabb lesz a tetején lévő morzsa.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése