2018. április 29., vasárnap

Olasz cukkinis-paradicsomos krémleves





Valahogy mostanság mind a négyen nagy krémleves rajongók lettünk, úgyhogy ami eszünkbe jut, vagy ami éppen itthon van, abból készítünk fincsi leveseket. A sűrítést ha csak lehet, igyekszem nyílgyökérliszttel készíteni, de legtöbb esetben két adagot készítek, egyet sima tejszínnel és egyet kókusztejszínnel, merthogy én nem fogyaszthatok tejterméket, a többiek meg nem szeretik a kókusztejszín ízét... Csak, hogy ne legyen gyors és egyszerű a készítés :):):)

Hozzávalók:

  • 1 nagy cukkini, héjastól lereszelve
  • 1 nagy db vöröshagyma, felkockázva
  • 2 paradicsom, felkockázva
  • adalékmentes ételízesítő
  • vaj
  • 1 marék felkockázott petrezselyem
  • bors
  • 7 dl víz
  • 2 evőkanál kókusztejszín
  • 2 evőkanál parmezán
A vajat felolvasztjuk és azon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és együtt pároljuk pár percig, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk.Jól összefőzzük, majd adunk hozzá vizet, ízesítjük sóval, ételízesítővel és borssal, majd puhára főzzük. Ekkor leturmixoljuk. Ha kell, adunk még hozzá vizet, vagy ha sűrűbbre szeretjük, akkor 1 evőkanál nyílgyökérliszttel be is sűríthetjük. HOzzáadjuk a petrezselyemzöldet, a kókusztejszínt és a parmezánt, majd még egyet forralunk rajta és kész is! 
Nagyon finom, igazi olaszos leves!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése