Valahogy mostanság mind a négyen nagy krémleves rajongók lettünk, úgyhogy ami eszünkbe jut, vagy ami éppen itthon van, abból készítünk fincsi leveseket. A sűrítést ha csak lehet, igyekszem nyílgyökérliszttel készíteni, de legtöbb esetben két adagot készítek, egyet sima tejszínnel és egyet kókusztejszínnel, merthogy én nem fogyaszthatok tejterméket, a többiek meg nem szeretik a kókusztejszín ízét... Csak, hogy ne legyen gyors és egyszerű a készítés :):):)
Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini, héjastól lereszelve
- 1 nagy db vöröshagyma, felkockázva
- 2 paradicsom, felkockázva
- adalékmentes ételízesítő
- vaj
- 1 marék felkockázott petrezselyem
- só
- bors
- 7 dl víz
- 2 evőkanál kókusztejszín
- 2 evőkanál parmezán
A vajat felolvasztjuk és azon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és együtt pároljuk pár percig, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk.Jól összefőzzük, majd adunk hozzá vizet, ízesítjük sóval, ételízesítővel és borssal, majd puhára főzzük. Ekkor leturmixoljuk. Ha kell, adunk még hozzá vizet, vagy ha sűrűbbre szeretjük, akkor 1 evőkanál nyílgyökérliszttel be is sűríthetjük. HOzzáadjuk a petrezselyemzöldet, a kókusztejszínt és a parmezánt, majd még egyet forralunk rajta és kész is!
Nagyon finom, igazi olaszos leves!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése