Ez valami mennyei kaja ízre is és kinézetre is!!! Ez az adag szerintem max két főre elég, legalábbis én kettőt ettem meg ebédre és azután kettőt vacsira - igaz, köret nélkül.
Hozzávalók:
- 2 nagy cikkini, félbevágva (héjastól)
- 2 vöröshagyma, apróra felkockázva
- 8 szál újhagyma, felkarikázva
- 1 egész piros kaliforniai paprika
- 1/2 zöld kaliforniai paprika
- 8 db szárított paradicsom, felkockázva
- 5-10 dkg kemény sajt, felkockázva
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál őrölt mandula
- fél lime reszelt héja
- olívaolaj
- só
- bors
- vaj
- friss bazsalikom levelek - kb. 12 levél
A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra.
A félbevágott cukkini húsos közepét óvatosan vágjuk ki és az kivájt részt kockázzuk fel. A cukkini "csónakokat" megsózzuk, mindegyikbe teszünk egy darabka vajat és a 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ehetőre megpuhul (könnyen belenyomható a villa).
A vöröshagymát olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a cukkini belsejét is és együtt pirítsük 3-4 percig, majd adjuk hozzá a felaprított bazsalikom leveleket és az egészet süssük, amíg a cukkini felkockázott közepe is megsül.
A felkockázott kaliforniai paprikákat olívaolajon pirosra sütjük.
A töltelék |
Ezután egy nagy tálba mindent beleteszünk: a sült paprikákat, a pirított hagymás-cukkinis-bazsalikomos keveréket, a sajtot, a parmezánt, aszalt paradicsomot, őrölt mandulát, újhagyma karikákat, a lime reszelt héját. Összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd ezzel megtöltjük a puhára sült cukkini feleket sózzuk és borsozzuk, végül 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése