Most jött az értesítő, hogy a blogra eddig 555 receptet töltöttem fel!!! Nem semmi :) mennyit eszünk! 😃😃😃 Az alábbi receptet a best újság gasztro oldaláról van, fogalmam sincs melyik lapszámból, egy ideje már ki volt tűzve a szagelszívóra - várta, hogy sorra kerüljön :)
Csupán annyiban változtattam, hogy én nem lila édesburgonyát és lila karfiolt használtam, hanem a hagyományos "normál" színűt :)
Hozzávalók:
- vaj
- 1 fej lilahagyma, felkockázva
- 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
- 1 egész édesburgonya felkockázva
- 1 cékla, felkockázva
- 7 dl víz
- adalékmentes ételízesítő
- gyömbérpor
- őrölt római kömény
- őrölt koriendermag
- só
- bors
- 2 dl kókusztejszín
- 8 dkg pirított kesudió
A vajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karfiolt, édesburgonyát és a céklát. 1-2 percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, fűszerezzük az ételízesítővel, gyömbérrel, köménnyel, sóval, borssal és koriandermaggal. Én kb 7-8 szem koriandert törtem szét mozsárban. Elég intenzív az illata, nem akartam, hogy túl domináns legyen.
Főzzük puhára a zöldségeket, majd turmixoljuk le a levest, adjuk hozzá a tejszínt, ellenőrizzük megfelelő e a fűszerezés, illetve ha kell adjunk még hozzá vizet, ha túl sűrűnek találnánk.
Amint újra forrni kezd, kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése