Ez valami szenzációsan illatos és finoman fűszeres!!! Nagggggyon bejött ez az ízvilág, bár eredetileg egy kicsit féltem tőle. A Yummly-n találtam a leírást a The Food Blog Colleen oldalán. Ezt (is) el fogom még néhányszor készíteni!
Hozzávalók:
- olívaolaj
- vaj
- 1 hagyma, felkockázva
- 2 dl-es pohárnyi bulgur
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- fahéj
- őrölt gyömbér
- őrölt szerecsendió
- őrölt szegfűszeg
- frissen őrölt bors
- adalékmentes ételízesítő
- só
- 2 maréknyi főtt, felaprított brokkoli
- 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem
Egy kis vajat és olajat olvasszunk fel a serpenyőben, dobjuk rá a vöröshagymát és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a bulgurt és együtt, sűrűn kevergetve pároljuk 2-3 percig.
Mehet bele az őrölt paprika, a fahéj (én nem túl sokat tettem bele - késhegynyit, kicsit féltem :)), őrölt szegfűszeg, őrölt gyömbér, petrezselyem, ételízesítő, bors és a só is. Egy percig így együtt pároljuk, folyamatos kevergetés mellett. Ezután emeljük magasabbra a hőfokot és öntsünk a bulgurra 4 dl vizet. Amint elkezd forrni, vegyük vissza a hőfokot, és lefedve főzzük 15 percig. Adjuk hozzá a brokkolit, ellenőrizzük, hogy megfőtt e a bulgur. Ha még nem elég puha, adjunk hozzá még vizet, de ez esetben ismét meg kell kóstolni, hogy a fűszerezés ne híguljon fel túlságosan.
Sima sült csirkehússal mennyei!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése