Készítettem néhány pudingot eddig is, de ez most nagyon bejött. Olyan, mintha fagyit ennék. :)
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 1 doboz (4 dl) kókusztejszín
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 4 evőkanál eritrit
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál gesztenyeliszt
- 1 evőkanál lenmagliszt
- 1 evőkanál őrölt zabpehely
- 1 dl víz
Alacsony fokozaton lassan felforraljuk a kókusztejszínt a vaníliával. Közben kikeverjuk a 4 tojássárgáját az eritrittel. Amikor jó habossá válik, hozzákeverjük a liszteket. Ehhez a tojásos egyveleghez hozzáadunk kb. 1 dl vizet és ezt fokozatosan adagoljuk az alacsony hőfokon főzött kókusztejszínhez. Amikor pudingszerűvé válik, akkor kikapcsoljuk a főzőlapot és a krémhez adjuk a vajat, ami kevergetés mellett szépen elolvad a krémben. Egy kevéske rum esszenciát cseppentünk bele és kész is.
Tálkákba adagoljuk és tetejét megszórjuk cukormentes kakaóporral.
Tálkákba adagoljuk és tetejét megszórjuk cukormentes kakaóporral.
Én dupla adagot készítettem :):):) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése