Ha levest főzök, általában mást nem is szoktam enni, mert a főétel már úgy sok lenne, hiszen a levesből van hogy három tányérral is megeszek, viszont olykor szívesen elrágcsáltam volna hozzá valamit... És mivel én nagyon szeretem a száraz kekszeket, késztítettem egy zabos-cheddar sajtos pogácsát a Konyha újság receptje alapján.
Hozzávalók:
- 50 dkg őrölt zabpehely
- 24 dkg reszelt cheddar sajt
- 2 db tojás
- 16 dkg puha vaj
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 3-4 evőkanál reszelt parmezán
- csipetnyi kömény
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tészta hozzávalóit összedolgozva kapunk egy ragacsos masszát. Beolajozott kézzel formáljunk kis golyókat és lapítgassuk el őket a sütőpapírral bélelt tepsiben.
Süssük 25 percig.
Ebből lett egy elég nagy mennyiség, de bezacskóztam a maradékot és lefagyasztottam, hogy a következő leveses ebédemhez legyen rágcsám :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése