Volt itthon két padlizsán és Sacc valami olaszosat kívánt, úgyhogy a Yummly-n kerestem inspirációt... :) Ez lett a végeredmény!
Hozzávalók:
- 1 jó nagy padlizsán, felkockázva
- olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- oregáno
- 1 evőkanál vaj
- fél dl száraz fehérbor
- 3 paradicsom apróra kockázva
- kis konzerv sűrített paradicsom
- bazsalikom
- parmezán
- só
- bors
A padlizsánt sózzuk meg, majd hagyjuk állni 15 percet.
A negyed óra letelte után, papírtörlővel itassuk fel a nedvességet a padlizsánon, mert úgy könnyebben lehet olajban pirítani és a zsiradék sem csapkod.
Felhevített olívaolajon süssük pirosasra a padlizsán kockákat. Szedjük ki egy tányérra és tegyük félre.
A serpenyőben megmaradt olívaolajon (alacsonyabb hőfokon) fél percig pirítsuk a zúzott fokhagymát, adjuk hozzá az oregánot és a bazsalikomot, majd adjuk hozzá az evőkanálnyi vajat. Amint a vaj megolvadt, adjuk hozzá a fehérbort, majd 1-2 perc múlva a paradicsomot és paradicsom-sűrítményt. Lefedve, alacsony hőfokon főzzük 8-10 percig, majd turmixoljuk le. A leturmixolt paradicsomos egyveleghez adjuk hozzá a pirított padlizsán kockákat és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és már kész is.
Én magában ettem, a többiek főtt penne tésztával.
A többieké, tésztával :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése