Nyári esték fincsi salátája, egy kis sült hús mellé :)
Hozzávalók:
- 2 kemény padlizsán, héjastól, felkockázva
- őrölt kömény
- 1 nagy lilahagyma, apróra kockázva
- 2 kiskanál borecet
- 1 kiskanál eritrit
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- aprított petrezselyem
- só
- bors
A felkockázott padlizsánokat sózzuk meg alaposan, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Amikor levet eresztett szűrjük le és felforrósított olívaolajon erősebb fokozaton süssük, nagyon gyakori átforgatás mellett, amíg barnás-pirosas nem lesz.
Amíg sül a padlizsán, keverjük össze az összes többi hozzávalót. Amikor a padlizsán kész, ebbe a keverékbe csak keverjük bele és már fogyasztható is.
Quinoával, rizzsel, bulgurral, de (gondolom) pitával is nagyon finom, vagy csak simán sült hússal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése