2020. május 16., szombat

Tonhalas paradicsommártás quinoával




Hozzávalók a mártáshoz:
- 500 gr passzírozott paradicsom
- 2 paradicsom, felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- 4 doboz, olajtól lecsepegtetett tonhal
- petrezselyem
- bazsalikom
- só
- bors
- 4 púpos evőkanál reszelt parmezán

Az olajon óvatosan megpirítjuk a fokhagymát, majd ráöntjük a sűrű paradicsomlevet és a felkockázott paradicsomot. 5 percig főzzük, közben fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és bazsalikommal. Ezután mehet bele a tonhal és együtt további öt percig együtt pároljuk. Ellenőrizzük az ízét és adjuk hozzá a parmezánt. Keverjük át alaposan, forraljunk egyet rajta és kész is.

Morzsa a mártásra:
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4 púpos evőkanál Szafi kenyérmorzsa
- 1 gerezd zúzott fokhagyma

Keverjük össze a három hozzávalót, . Ezzel szórjuk meg a mártást tálaláskor.

Köret: - 2 dl szűrőn átöblített quinoa
- 4.5 dl víz
-olívaolaj
- só

Alacson hőfokon, lefedve főzzük meg a quinoát.

Amikor kész, a quinoára szedjünk mártást, szórjuk meg morzsával és már fogyaszthatjuk is! Mennyei!!! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése