- 3/4 üveg borsó kb 30 dkg
- 2 dl (rizs)tejszín
- curry
- 1 babérlevél
- só
- bors
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- víz
- adalékmentes ételízesítő
A csirkét pirítsuk fehérre egy serpenyőben, majd sózzuk-borsozzuk és öntsük fel annyi vízzel, ami bőven ellepi. Adjunk hozzá j
Közben a hagymát olívaolajon pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért, folyamatos kevergetés közben pirítsuk fél percig, majd adjuk hozzá a már elkészült csirkehúst. Keverjük át alaposan, majd gazdagon fűszerezzük curryvel és mehet bele a borsó is. Öntsük fel 3 dl vízzel és lefedve főzzük 15 percig.
Adjuk hozzá a tejszínt, ellenőrizzük a fűszerezést és főzzük még 10 percig. Vegyük ki a babérlevelet.
Főtt bulgurral nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése