2015. január 31., szombat

Paleo morzsás-almás




A Street Kitchen oldalain nézegettem a recepteket és ott futottam rá egy morzsás receptre, ami nagyon megtetszett... Igaz, hogy fehér liszttel és fehér cukorral készítették, de én paleosítottam az egészet és egy nagyon finom süti lett belőle :):):) Amint kisült, azonnal el is fogyott!

Hozzávalók:

  • 4-5 alma, felkockázva
  • 1/2 narancs héja és leve
  • fahéj
  • 2 púpos evőkanál eritrit
  • egy evőkanál vanília esszencia

  • 12 evőkanál zabpehely, amit kimérés után kávédarálón megőrlünk
  • 1 csapott kiskanál sütőpor
  • 1/2 narancs leve
  • 3 evőkanál eritrit
  • csipet só
  • 15 dkg hideg vaj
Sütés elején

A felkockázott almát egy kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk fahéjjal, két evőkanál eritrittel, fél narancs reszelt héjával, valamint a fél narancs levével és óvatosan eloszlatjuk rajta a vanília esszenciát.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, annyi időre, hogy az alma megszottyadjon.
Közben a morzsához a hozzávalókat összegyúrjuk, hogy morzsás legyen, és amíg az alma szottyad :), addig hidegre tesszük. Amikor megfelelőnek találjuk az almát - ráncos is és levet is engedett egy kicsit, akkor egyenletesen eloszlatjuk rajta a hideg morzsánkat, majd visszatesszük az egészet a sütőbe és addig sütjük, amíg a morzsánk arany-pirosas-barnás nem lesz.
Meleg is nagyon finom, akkor nagyon puha és omlós, ahogy hűl, úgy válik a morzsa egy kicsit ropogósabbá.
Nagggyon finom!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése