Hozzávalók:
- 6 db főtt tojás, felkockázva
- 2 db sárgarépa, felkarikázva
- 1 kicsi zellergumó, felkockázva
- 2 kiskanál dijoni mustár
- 1 liter víz
- 5 dl sonkalé (4 szelet húsos bacont 10 percíg főztem vízben :))
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- vaj
- só
- bors
- szerecsendió
A hagymát a sárgarépával és a zellerrel vajon megpirítjuk, kb. 5 percig, majd felöntjük a vízzel és a sonkalével, majd sózzuk és borsozzuk, hozzáaadjuk a bort és a mustárt is. Együtt addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor hozzákeverjük a tejfölt és a felkockázott tojást, egy kicsit még együtt főzzük, majd összeturmixoljuk az egészet.
Visszatesszük a tűzhelyre, egyet még forralunk rajta, majd reszelt sajttal már tálalhatjuk is!
Nagyon-nagyon finom és ez mind a négyünknek nagyon bejött :):):)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése