Este hat körül, munka után gyorsan kellett valami zöldségeset készíteni, de már nem volt kedvem boltba menni, bevásárolni, így minden maradék és darabka zöldséget összeszedtem a kamrában.
Hozzávalók:
- 3-4 tojás
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 2 kis sárgarépa, lereszelve
- 1 kis darabka karalábé, lereszelve
- 1 vékony szelet zellergumó, lereszelve
- 1 maréknyi kelkáposzta, lereszelve
- 1 kis vöröshagyma, felkockázva
- 1 fehérrépa, lereszelve
- só
- bors
- olívaolaj
Mindent alaposan összekeverünk, majd annyi időre hagyjuk állni a keveréket, amíg eltakarítunk magunk után a konyhában, közben az olajat felhevítjük és kanállal az olajba adagoljuk a nem túl sűrű masszát. Közepes hőfokon süssük - én a 9 fokozatból 6,5 vagy éppen 7-sen sütöttem. Akkor tudjuk megfordítani a fasírtot, amikor az alja már piros és megkérgesedett. A másik felét is pirosra sütjük és kész!
Friss, vegyes salátával isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése