Hozzávalók:
- 1 brokkoli fej
- 2 tojás
- 6-7 evőkanál őrölt zabpehely
- reszelt sajt
- 1 evőkanál vaj
- Só
- bors
A brokkolit megfőzzük, majd miután leszűrtük, krumplitörővel szétnyomkodjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Hozzáadjuk a brokkolihoz a 2 darab tojást, sót, borsot, ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajtot és a zabpehelylisztet. A zabpehely liszt mennyisége attól is függ, mekkora tojásokat használunk, illetve mennyi sajtot reszelünk a keverékbe... Szóval, legutoljára a zabpelyhet adjuk hozzá, fokozatosan adagolva, ìgy pont annyit tudunk hozzáadni, amennyi kell. A lényeg, higy nem legyen nagyon sűrű és semmiképpen se legyen száraz a keverék!!!
Az első tepsit már akkor kivettem a sütőből, amikor épp átsült, a másodikat akkor, amikor a széle ropogós barnára sült. Nekem az utóbbi jött be, ezért az első tepsit vissszatettem még egy kicsit sülni :)
Szia Brigi!
VálaszTörlésEbből a mennyiségből sütöttél kettőt? Vagy kétszer készítetted el?
Szia! Ebbôl kettô vékonyat :)
Törlés