Ez egy nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető roládrecept, amely pillanatok alatt el is fogy... Meglepődtem, hogy az egyébként paleoval szemben kritikus nagylányunk szinte falta a roládokat, igaz, csak azokat, amelyek nem banánnal, hanem eperlekvárral voltak megkenve.... A tésztát ugyanis elfeleztem és két darab kerek szilikonformában sütöttem ki, egyiket fahéjas banánpürével kentem meg, a másikat házi, cukormentes eperlekvárral. Az eperlekvárra mondta ma reggel, Trixi, hogy: Tudod, anya, mamának extra tehetsége van a főzéshez, a lekvárkészítésről nem beszélve...
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 3 tojásfehérje
- 5 evőkanál eritritol
- 0,75 dl víz vagy kókusztejszín (kókusztejszínnel biztosan finomabb, de nekem most nem volt itthon...)
- 40 g zabpehely, őrölve
Én mindent egyben összemixereltem, most nem vertem fel külön a fehérjét sem. Egy meglehetősen folyékony tésztát kaptam, amit vékonyan beleöntöttem két szilikonformába. 170 fokon addig sütöttem, amíg aranybarnás nem lett.
Amint kivettem, egy tálcára borítottam a tésztát, egy összetört banánt rákentem, megszórtam fahéjjal és feltekertem.
Karikákra szeleteltem és már ehető is volt!!!
A másik tésztát eperlekvárral kentem meg, de az annyira ízlett Trixinek, hogy mire a fényképezőgépet megtaláltam, már nem is volt mit fotózni... :)
Szia,
VálaszTörlésNagyon tetszik a recept :) Ma szeretném megcsinálni a Férjemnek, de nincs otthon szilikonos sütőformám. Szerinted miben lenne érdemes megcsinálnom?
Köszönöm a válaszodat előre is,
Kitti
Készítheted szögletes hagyományos tepsiben is, de én tennék alá sütőpapírt, mert akkor nem ragad le...
TörlésSzia, elkészítettem ezt a roládot a recept alapján, sajnos nekem a tészta gumiszerű és tükörtojásízű lett. Lehet hogy külön kéne felvernem a fehérjét?
VálaszTörlésÖnmagában tojás ízű, de miután töltelékkel kihűl, banán ízű lett. Nem hiszem, hogy ízre változik, ha felvered a fehérjét... De ki tudja... :)
TörlésHa jól tudom, a zab nem paleós alapanyag.
VálaszTörlésValóban nem az, de kompromisszumos megoldásnak nevezik :):):)
TörlésPersze csak abban az esetben, ha garantáltan gluténmentes!!!
TörlésEz egy rakatt szar!!!
VálaszTörlésOlyan lett a tészta hogy nem igazán jellemezném.
Nemhogy a kóstolásig de a tepsiből kiszedésig se jutottam.
Szó szerint ki kellett vakarni!!!
Sajnálom, nekem a szilikonformából szépen kijött, csak lapáttal kiemeltem.
VálaszTörlés