2015. március 14., szombat

Pihe-puha paleo banán-rolád




Ez egy nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető roládrecept, amely pillanatok alatt el is fogy... Meglepődtem, hogy az egyébként paleoval szemben kritikus nagylányunk szinte falta a roládokat, igaz, csak azokat, amelyek nem banánnal, hanem eperlekvárral voltak megkenve.... A tésztát ugyanis elfeleztem és két darab kerek szilikonformában sütöttem ki, egyiket fahéjas banánpürével kentem meg, a másikat házi, cukormentes eperlekvárral. Az eperlekvárra mondta ma reggel, Trixi, hogy: Tudod, anya, mamának extra tehetsége van a főzéshez, a lekvárkészítésről nem beszélve... 

Hozzávalók:
  • 2 egész tojás
  • 3 tojásfehérje
  • 5 evőkanál eritritol
  • 0,75 dl víz vagy kókusztejszín (kókusztejszínnel biztosan finomabb, de nekem most nem volt itthon...)
  • 40 g zabpehely, őrölve

Én mindent egyben összemixereltem, most nem vertem fel külön a fehérjét sem. Egy meglehetősen folyékony tésztát kaptam, amit vékonyan beleöntöttem két szilikonformába. 170 fokon addig sütöttem, amíg aranybarnás nem lett. 
Amint kivettem, egy tálcára borítottam a tésztát, egy összetört banánt rákentem, megszórtam fahéjjal és feltekertem.


Karikákra szeleteltem és már ehető is volt!!!
A másik tésztát eperlekvárral kentem meg, de az annyira ízlett Trixinek, hogy mire a fényképezőgépet megtaláltam, már nem is volt mit fotózni... :)



9 megjegyzés:

  1. Szia,

    Nagyon tetszik a recept :) Ma szeretném megcsinálni a Férjemnek, de nincs otthon szilikonos sütőformám. Szerinted miben lenne érdemes megcsinálnom?

    Köszönöm a válaszodat előre is,

    Kitti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítheted szögletes hagyományos tepsiben is, de én tennék alá sütőpapírt, mert akkor nem ragad le...

      Törlés
  2. Szia, elkészítettem ezt a roládot a recept alapján, sajnos nekem a tészta gumiszerű és tükörtojásízű lett. Lehet hogy külön kéne felvernem a fehérjét?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Önmagában tojás ízű, de miután töltelékkel kihűl, banán ízű lett. Nem hiszem, hogy ízre változik, ha felvered a fehérjét... De ki tudja... :)

      Törlés
  3. Ha jól tudom, a zab nem paleós alapanyag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem az, de kompromisszumos megoldásnak nevezik :):):)

      Törlés
    2. Persze csak abban az esetben, ha garantáltan gluténmentes!!!

      Törlés
  4. Ez egy rakatt szar!!!
    Olyan lett a tészta hogy nem igazán jellemezném.
    Nemhogy a kóstolásig de a tepsiből kiszedésig se jutottam.
    Szó szerint ki kellett vakarni!!!

    VálaszTörlés
  5. Sajnálom, nekem a szilikonformából szépen kijött, csak lapáttal kiemeltem.

    VálaszTörlés