Nem ez az első nekifutásom a chia pudingnak... általában az volt a baj, hogy nem kevertem el a kókusztejben a magokat olyan igazán alaposan, csak gyorsan kapkodva, ami miatt a magok összeragadtak, nem tudták magukat nedvességgel megszívni... a végeredmény egy folyékony lében úszó göröngyrakás volt.
Most viszont nagyon jó lett, de a mennyiséget néztem be, de nagyon. Mindösszesen egy kis pohárnyi adagom lett :):):) Elhízni tuti nem fogok tőle... A mennyiséget természetesen igény szerint lehet növelni!
Hozzávalók:
- 1.5 evőkanál chia mag
- 1 dl kókusztej
- 1 evőkanál eritrit
A hozzávalókat jóóóóó alaposan összekeverjük este, leborítjuk és reggelig állni hagyjuk. Fogyasztás előtt még egyszer alaposan keverjük át, majd rétegezve pohárba adagolhatjuk - egy réteg chia puding, egy réteg lekvár és/vagy gyümölcs, egy kis mandulaforgács, majd újra ismételjük az egészet. A variációk száma végtelen és ízlésfüggő.
Én anyukám cukormentes, fahéjas szilvalekvárjával készítettem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése