Szabina barátnőmnél ettem először gyerekkoromban húst gyümölccsel - almás húst és meggyes húst. Az én családomban ilyet nem készítettünk, de én ott akkor nagyon rákattantam, úgyhogy utána már készítettem húst barackkal, birsalmával, körtével, stb. Mind nagyon-nagyon finom!
Ezt a receptet a neten találtam (fromjessicaskitchen.com), minimálisan változtattam csak rajta. A recept egy savanykás, fokhagymásan sós ételt mutat be, de én tudtam, hogy a gyümölcsös húsoknál nekem hiányzik az édes íz, úgyhogy kevesebb almaecetet és fokhagymát tettem bele és adtam hozzá eritritet.
Hozzávalók:
- 6-7 szelet csirkemellhús
- 6 evőkanál avokádó olaj
- 1 vöröshagyma, nagyon-nagyon apróra kockázva
- 2 fokhagyma gerezd
- friss rozmaring
- 2 nagy maréknyi meggy (én fagyasztottat használtam)
- 1 kiskanál almaecet
- 2 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál tápióka keményítő vagy nyílgyökérliszt
- 4 evőkanál víz
- só
- bors
A vizet és a tápiókát csomómentesre kikeverjük egy csészében, majd félretesszük.
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a felmelegített avokádó olajban süssük szép pirosra, majd adjuk hozzá a vörös- és fokhagymát, valamint a rozmaringot is és pároljuk 2-3 percig. Ezután mehet rá a meggy, az eritrit és főzzük addig, amíg minden irányban buborékolva forr. Akkor adjuk hozzá az almaecetet, majd a tápiókás vizet, és alacsony hőfokon, fedő nélkül főzzük 45 percig.
Én este magában ettem, de finom lehet hozzá a rizs is és a quinoa is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése