Ez nem hogy finom, maga a mennyei eledel!!! Szaftos, ízletes, a hús omlós, a zöldség vajpuha, a fűszerezés tökéletes... Tényleg! Ez az a recept, amit még remélem sokszor elkészít nekem Gabesz - merthogy ezt ő készítette nekem vacsira! Szó szerint degeszre ettem magam, de nem bánom! Ez megérte!!!
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg sertésszűz, felszeletelve
- 7-8 szelet gyulai kolbász
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma, félbevágva, felszeletelve
- 3 db paradicsom, félbevágva, felszeletelve
- 4 db paprika, félbevágva, kicsumázva, felszeletelve
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
- petrezselyem ízlés szerint
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A sertés szűzérme szeleteket sózzuk be, majd a felhevített vaj-olaj kombón süssük meg halvány barnára mindkét oldalán. Szedjük ki egy tányérra és tegyük félre.
A szűzérmék zsiradékára dobjuk rá a lecsózöldségeket és a gyulai kolbászt, fűszerezzük pirospaprikáva, borssal, sóval és őrölt köménnyel, majd főzzük 10 percig.
Ezután a zöldséget öntsük egy tepsibe, pakoljuk rá a hússzeleteket és a felmelegített sütőben süssük 5 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése