Ez egy nagyon jól sikerült, "piskótás" piskóta - szépen megsült, elvált a tepsi oldalától a tészta, kihűlés után, könnyen és szépen szeletelhető. Tíz perc alatt kész az elkészítése és még 25 percig sült! Pikk-pakk megvan vele az ember, még egy sietős napon is :)
Hozzávalók (2 dl-es bögrével mértem):
- 1 bögre (2 dl) mandulaliszt
- 1/4 bögre (0,5 dl) szezámmagliszt
- 3/4 bögre (1,5 dl) eritrit
- 1 kiskanál sütőpor
- csipet só
- 4 egész tojás
- 2 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
- 4 púpos evőkanál puha vaj
- 1 kiskanál vanília esszencia
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a tojást és sorban az összes többi hozzávalót hozzáadjuk és simára keverjük. Vagy kivajazott vagy szilikon formába öntsük a tésztát és az említett hőfokon süssük 25 percig. 20 perc után a közepe még ragacsos volt, így további 5 percig sütöttem. A széle épp hogy pirosodni kezdett és átsült mindenhol.
Magában is nagyon finom, de én anyukám cukormentes baracklekvárjával ettem. Isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése