2018. szeptember 26., szerda

Mandulalisztes piskóta




Ez egy nagyon jól sikerült, "piskótás" piskóta - szépen megsült, elvált a tepsi oldalától a tészta, kihűlés után, könnyen és szépen szeletelhető. Tíz perc alatt kész az elkészítése és még 25 percig sült! Pikk-pakk megvan vele az ember, még egy sietős napon is :)

Hozzávalók (2 dl-es bögrével mértem):

  • 1 bögre (2 dl) mandulaliszt
  • 1/4 bögre (0,5 dl) szezámmagliszt
  • 3/4 bögre (1,5 dl) eritrit
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipet só
  • 4 egész tojás
  • 2 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
  • 4 púpos evőkanál puha vaj
  • 1 kiskanál vanília esszencia

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a tojást és sorban az összes többi hozzávalót hozzáadjuk és simára keverjük. Vagy kivajazott vagy szilikon formába öntsük a tésztát és az említett hőfokon süssük 25 percig. 20 perc után a közepe még ragacsos volt, így további 5 percig sütöttem. A széle épp hogy pirosodni kezdett és átsült mindenhol.
Magában is nagyon finom, de én anyukám cukormentes baracklekvárjával ettem. Isteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése