Ilyenkor télen szinte mindig van itthon sütőtök, hol krémleves, hol rétes, hol pedig sima sütőtök készül belőle. Mivel most csak egy kis darab tök maradt, almával kiegészítettem... Mindenkinek ízlett a családban!
Hozzávalók:
- Fél sütőtök, felkockázva
- 4 alma, megpucolva, felkockázva
- 1 db vöröshagyma, felkockázva
- Egy evőkanál vaj, hidegen mérve
- 1 evőkanál almaecet
- Őrölt szegfűszeg
- Bors
- 1 dl Kókusztej
- Só
- 3 evőkanál parmezán
A felaprított hagymát megpirítjuk a vajon, amikor üvegessé válik, rádobjuk a tököt és az almát és 4-5 percen át pároljuk, gyakran megkevergetve. Öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd főzzük, amíg a tök megpuhul.
Amikor a tök megpuhul, turmixoljuk össze az egészet, adjuk hozzá a balzsamecetet, a fűszereket, a parmezánt és a kókusztejet.
T
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése