Szerbiában legalább tíz üveg cukormentes ajvárt beszereztünk, úgyhogy készülhetnek belőle a finomságok, vagy csak úgy magában eszegetem :):):) Ráadásul a bulgurt is mindenki megszerette a családban...
Hozzávalók:
- 25 dkg bulgur
- 10 dkg ajvár
- 5-6 csepp citromlé
- 4 dl paradicsomlé
- 1 marék petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
- 1,5 dl forró víz
A forró vizet és az ajvárt összekeverjük, majd közepes hőfokon, krémesre keverjük és levesszük a tűzről, amíg egy tálkában összekeverjük a paradicsomlevet citromlével, három evőkanál olívaolajjal.
Ezután a bulgurt visszatesszük a főzőlapra, hozzáaöntjük a paradicsomos szószt, és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amennyiben a lé elfő, adjunk hozzá vizet. Sóval és borssal fűszerezzük. Adig főzzük, amíg a bulgur meg nem puhul.
Én magában ettem. Valami Isteni!
Én magában ettem. Valami Isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése