2018. december 6., csütörtök

Ajváros bulgur




Szerbiában legalább tíz üveg cukormentes ajvárt beszereztünk, úgyhogy készülhetnek belőle a finomságok, vagy csak úgy magában eszegetem :):):)  Ráadásul a bulgurt is mindenki megszerette a családban...

Hozzávalók:

  • 25 dkg bulgur
  • 10 dkg ajvár
  • 5-6 csepp citromlé
  • 4 dl paradicsomlé
  • 1 marék petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj
  • 1,5 dl forró víz
A forró vizet és az ajvárt összekeverjük, majd közepes hőfokon, krémesre keverjük és levesszük a tűzről, amíg egy tálkában összekeverjük a paradicsomlevet  citromlével, három evőkanál olívaolajjal.
Ezután a bulgurt visszatesszük a főzőlapra, hozzáaöntjük a paradicsomos szószt, és közepes hőfokon elkezdjük főzni. Amennyiben a lé elfő, adjunk hozzá vizet. Sóval és borssal fűszerezzük. Adig főzzük, amíg a bulgur meg nem puhul.
Én magában ettem. Valami Isteni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése