2018. október 29., hétfő

Baconbe tekert aszalt szilvás gesztenye





Tegnap délben valami édeset és sósat is ehetnékem volt. Hát ezt ebben a receptben jól öszehoztam. Nem hogy finom, egyenesen mennyei!!!! Annak, aki szereti az aszalt szilvás gesztenyepürét...

Hozzávalók (6 muffinhoz):

  • 1 csomag natúr gesztenyepüré
  • 8 hosszú szelet bacon
  • bors
  • aszalt szilva (muffinonként kb 5-6 db.)

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 
A muffinformát béleljük ki körbe baconnel. A formákat félig töltsük meg a gesztenyepürével - az ujjunkkal csak egyszerűen egyengessük el a masszát a formában. Borsozzuk. A gesztenye tetejére tegyünk tetszés szerinti mennyiségű aszalt szilvát, majd baconnel borítsuk be a tetejét. Az a jó, ha teljesen beborítjuk a szilvákat, mert én például csak egy darabkát tettem mindegyik tetejére és túl keményre sültek a felső szilvák. Ha viszont a bacon beborítja, akkor finom puhák maradnak.
Addig süssük, amíg a bacon megpirul.
Egyszerűen imádni való, nagyon gorsan elkészülő falatok! Ez a mennyiség kevésnek bizonyult - egyedül megettem az egészet... Ha a családban többen is szeretik, akkor fejenként néggyel számolhatunk... :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése