2019. szeptember 6., péntek

Barackos-paradicsomos csirke




 Hozzávalók:


  • 6-7 szelet kiklopfolt csirkemellfilé
  • 2 nagy barack, felszeletelve
  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • Olívaolaj
  • Bazsalikom
  • 2 paradicsom, felkockázva
  • Bors
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 1 evőkanál méz


Az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a húst és pároljuk, pirítsuk meg. Amint megfelelőnek találjuk a húst,  szedjük ki egy tányérra. Az olajban maradt hagymához adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsuk egy max 20 másodpercig. Mehet bele a balzsamecet. Pároljuk együtt 2-3 percig, kanalazzuk rá a mézet és azután rászórhatjuk a felszeletelt barackot és a paradicsomot is. Fűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal. Tegyük bele még a húst és lefedve pároljuk 12-13 percig vagy amíg a barack állagát megfelelőnek nem találjuk!
Barna rizst főztem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése