2019. szeptember 6., péntek
Paradicsomos rizottó sokadszorra :)
Hozzávalók:
- 6 db paradicsom, felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 nagyobb vöröshagyma, felkockázva
- 1 dl rizstejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- Olívaolaj
- só, bors
- 125 gr barna rizs
- víz
- adalékmentes ételízesítő
- frissen facsart citromlé
A paradicsomot a vízzel, sóval és borssal turmixoljuk pépesre. Öntsük át egy edénybe, forraljuk fel, majd kapcsoljuk ki.
Serpenyőben, olívaolajon pároljuk meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, majd öntsük rá a rizst. Keverjük át és öntsük fel a borral. Amint elpárolgott a leve, adjunk hozzá egy merőkanálnyit a paradicsomos léből. Mindig várjuk meg, amíg elpárolog a lé és csak azután adagoljunk egy újabb merőkanálnyi paradicsomlevet. Addig végezzük ezt, amíg a rizs puha nem lesz.
Ezután mehet is bele pár csepp citromlé, a tejszín és jó sok parmezán.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése