Tulajdonképpen a tegnapi Almás-mazsolás sütit fejlesztettem tovább - birsalmával, mazsola nélkül és turmixolva... És egy ici picit nagyobb méretben :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 7.5 dkg őrölt kókuszreszelék
- 7.5 dkg őrölt zabpehely
- 2 tojás
A töltelékhez
- 4 birsalma, megpucolva, felkockázva
- szegfűszeg
- fahéj
- 2-3 kanál xilit
- fél citrom leve
- víz (épp csak annyi, amennyi ellepi a birsalmát)
Sütés előtt |
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk és ujjainkkal belenyomkodjuk a sütőformánkba.
A birsalmát feltesszük főni a fűszerekkel és a citrommal, valamint a xilittel és addig főzzük, amíg a birsalma teljesen megfő. Akkor a gyümölcsöt áttesszük a turmixgépbe egy kevés lével, majd a turmixolás során döntsük el, adagolunk e még hozzá vizet, vagy megfelel a sűrűsége. Én annyi vizet öntöttem vissza hozzá, hogy önthető legyen a massza.
A birskrémet a nyers tésztára öntöttem, még egy kis xilitet és fahéjat szórtam a tetejére és 170 fokra felmelegített sütőbe tettem és akkor vettem ki, amikor a tészta széle pirosodni kezdett.
Sütés előtt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése