2013. november 1., péntek

Datolyás-fügés desszert



Hűűűű, ez valami fantasztikus lett!!! Finom az illata, az íze a karácsonyt idézi és ráadásul egészséges is... Ez nagyon "Brigis" lett :):):)

Hozzávalók:


  • 1.5 pohár datolya és füge vegyesen
  • fél pohár olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 2/3 pohár őrölt kókuszreszelék és zabpehely vegyesen
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér vagy fél kiskanál őrölt, por gyömbér
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs, akkor vegyesen tegyünk bele őrölt fahéjat, szegfűszeget és kardamom magot)
  • víz


A datolyát és a fügét harminc percre vízbe áztatjuk. Közben minden hozzávalót alaposan összekeverünk, majd a fél óra letelte után a fügét és a datolyát aprítógépben  ledaráljuk - én hozzáadtam néhány kanállal az áztatóvízből. A tésztához adjuk az aszalt gyümölcsöket, összekeverjük és egy kisebb tepsibe kanalazzuk a masszát.
170 fokra felmelegített sütőben addig sütjük, amíg a közepe is alaposan átsül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése