Hűűűű, ez valami fantasztikus lett!!! Finom az illata, az íze a karácsonyt idézi és ráadásul egészséges is... Ez nagyon "Brigis" lett :):):)
Hozzávalók:
- 1.5 pohár datolya és füge vegyesen
- fél pohár olvasztott vaj
- 2 tojás
- 1 evőkanál méz
- 2/3 pohár őrölt kókuszreszelék és zabpehely vegyesen
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér vagy fél kiskanál őrölt, por gyömbér
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék (ha nincs, akkor vegyesen tegyünk bele őrölt fahéjat, szegfűszeget és kardamom magot)
- víz
A datolyát és a fügét harminc percre vízbe áztatjuk. Közben minden hozzávalót alaposan összekeverünk, majd a fél óra letelte után a fügét és a datolyát aprítógépben ledaráljuk - én hozzáadtam néhány kanállal az áztatóvízből. A tésztához adjuk az aszalt gyümölcsöket, összekeverjük és egy kisebb tepsibe kanalazzuk a masszát.
170 fokra felmelegített sütőben addig sütjük, amíg a közepe is alaposan átsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése