Ez Gabeszom egyik kedvenc étele és ő is szokta elkészíteni.
Hozzávalók:
- 4 hagyma, felkockázva
- 1 kg pulykamell, felkockázva
- 1.5 kg savanyú káposzta
- Őrölt pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- só, bors
- Olaj
A káposztát egy két órára hideg vízbe áztatjuk.
A hagymát az olajon megdínszteljük, rádobjuk a felkockázott pulykamellet, addig kevergetjük, amíg a hús minden oldalán fehér lesz, akkor ráöntjük a vörösbort, a tűzről lehúzva pedig az őrölt pirospaprikát is hozzákeverjük - nem adtam meg a pirospaprika mennyiségét, mert mindenki más mennyiségben szereti. Gábor sohasem sajnálja ki a kajából:-) , ha pedig én készítem, akkor azt figyelem, szép piros-e... :-) :-) :-)
Ezután hozzáadjuk a káposztát, borsot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Fedővel lefedjük, és másfél órán át főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
A hagymát az olajon megdínszteljük, rádobjuk a felkockázott pulykamellet, addig kevergetjük, amíg a hús minden oldalán fehér lesz, akkor ráöntjük a vörösbort, a tűzről lehúzva pedig az őrölt pirospaprikát is hozzákeverjük - nem adtam meg a pirospaprika mennyiségét, mert mindenki más mennyiségben szereti. Gábor sohasem sajnálja ki a kajából:-) , ha pedig én készítem, akkor azt figyelem, szép piros-e... :-) :-) :-)
Ezután hozzáadjuk a káposztát, borsot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Fedővel lefedjük, és másfél órán át főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése