Hozzávalók:
- 4 dl kókusztejszín
- 3-4 alma, felkockázva
- 3-4 evőkanál xilit
- 2 evőkanál citrom vagy narancslé
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál víz
- 1/2 kiskanál frissen reszelt gyömbér
- Csipetnyi só
- Egy marék dió
- 1-2 marék mazsola
- 1 evőkanál vanília esszencia
Először a mazsolát beáztatjuk vízbe, rálöttyintünk egy kis rumot és félretesszük.
Olvasszuk meg a vajat, majd dobjuk rá a felkockázott almát, xilitet, narancslét, gyömbért és 2 kanál vizet. Addig főzzük, amíg megsűrűsödik, de ha annyit nem akarjuk főzni, akkor adjunk hozzá egy kiskanál útifű maghéjat, ami besűríti, megkocsonyásítja.
Közben a kókusztejszínt felverjük kemény habbá egy evőkanál xilittel, csipetnyi sóval és vanília esszenciával. A mazsolát leszűrjük.
Kis tálkakba szétosztjuk az almás masszát, arra teszünk diót és mazsolát, majd beborítjuk a kókusztejszín habbal.
Lehűtve a legjobb, de én még melegen is teszteltem :-) :-) :-) Nagyon tutttttiiiiii!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése