Ezt a sütit az aszaltszilvás piskóta receptje alapján készítettem, minimális változtatással. Esett az eső, hideg volt és kellett valami édeset enni... :) Csészével mértem a mennyiséget, mert még mérleget is lusta voltam használni :)
Hozzávalók:
- 1 dl olvasztott vaj
- 1.5 csésze olvasztott meggy, saját levével együtt
- 4 tojás
- 1 dl xilit
- 2 dl őrölt kókuszreszelék
- 1 evőkanál vanília esszencia
A kiindulóreceptnél még külön kevergettem a száraz hozzávalókat a nedvessel, most mindent (a meggyen kívül) belezúdítottam egy tálba, és alaposan összemixereltem, a végén hozzákevertem a meggyet, a levéből pedig annyit öntöttem bele, hogy enyhén folyós legyen a massza.Az egész tészta rózsaszínű lett a meggy levétől :) Kivajazott formába öntjük és 180 fokra felmelegített sütőbe helyezzük. Villával ellenőrizzük a közepét, hogy átsült e. Nekem kb. 30 alatt sült meg.
Érdemes megvárni, amíg kihűl, mert akkor már nem morzsálódik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése