2014. január 6., hétfő

Kelkáposztás pulykamell




Jó régen tettem közzé újabb recepteket, de az ünnepek alatt leginkább a régi receptjeimből válogattam, ha pedig készítettem is újakat, megettük, mire észbekaptam, hogy fotót kellene készíteni... :-) :-) :-) 


Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell, kockázva
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 mozzarella golyó
  • 5 dkg reszelt sajt
  • Bors
A bacont és a lilahagymát felkockázzuk, majd a káposztát is vékony csíkokra szeleteljük.  A bacont olajjal pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és tovább pirítjuk együtt folyamatos kevergetés mellett. 
Közben a felkockázott pulykamellet egy másik serpenyőben olajjal, vízzel és vegetával feltesszük főni, minimum 40 percig pároljuk.
Ha a hús megpuhult, a hagymás egyveleghez tesszük, végül a káposztát is hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk és addig pároljuk, amíg a kelkáposzta össze nem esik. Csak kevéske vizet kell aláönteni. Amikor a káposzta megfőtt és a víz elpárolgott, a mozzarellát és a reszelt sajtot is beletesszük és megvárjuk, hogy a sajtok megolvadjanak. Ellenőrizzük a fűszerezést.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése