Vasalás közben a tévében láttam egy amerikai Hálaadás-napi készülődésről szóló műsort, amelyben a tököt nem édesen, nem is natúr módon, hanem sósan-fűszeresen készítették el. Gondoltam, kipróbálom... Épp volt egy díszként szolgáló tök az előszobában :):):), amit még novemberben kaptunk szüleinktől.
Hozzávalók:
- tök
- fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- rozmaring
- olívaolaj
Sütés előtt |
A tököt felszeleteljük, kikaparjuk a magokat, majd minden egyes szeletet megszórunk kakukkfűvel, sóval, borssal és a rozmaringgal. Erre öntjük rá az olívaolajat és végül mindegyik szeletre teszünk egy-két gerezd fokhagymát, amit előzőleg bevagdosunk egy picit.
230 fokra felmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a végei, a héja feketedni nem kezdenek.
230 fokra felmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a végei, a héja feketedni nem kezdenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése