2014. július 7., hétfő

Paleo meggyes piskóta




Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 3 púpos evőkanál xilit
  • 1 kiskanál vanília esszencia
  •  2 púpos evőkanál gesztenye liszt
  • 2 púpos evőkanál mandula liszt
  • 2 dl kókusztejszín
  • Csipet só
A tojások sárgáját a 3 evőkanál xilittel jóóó sokáig mixereljük, , majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, vanília esszenciát és a kókusztejszínt. Ezután a tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá felverjük és nagyon óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Papírral bélelt vagy kivajazott tepsibe öntjük a masszát, a tetejére pedig ízlés szerinti mennyiségű meggyet teszünk - én sokat tettem, legalább 6-7 nagy marékkal.
180 fokra felmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a széle elválik tepsi szélétől, illetve a közepét is megfelelőnek találjuk villaszúrással :):):)
Akkor a legjobb, amikor kihűl teljesen...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése