Hozzávalók:
- 2 közepes méretű padlizsán
- 2 tojás
- 2 púpos evőkanál parmezán
- 3 púpos evőkanál őrölt mandula
- 3 púpos evőkanál szezámmagliszt
- só
- bors
- rozmaring
- oregánó
Kb. harminc perc alatt héjastól megsütjük a padlizsánokat, majd miután kihűlt, megpucoljuk és egyenesen a turmixgépbe dobjuk. Hozzáadjuk még a 2 tojást, parmezánt, sót, borsot és a fűszernövényeket és alaposan összemixereljük az egészet. Kiöntjük egy tálba és hozzáadagoljuk a lisztféléket. Ha nagyon folyósnak találjuk a masszát, akkor egyenlő arányban adjunk hozzá mindkét lisztből még. Nekem a 'tészta' inkább túl lágy volt, de kanállal a sütőpapírral bélelt tepsibe adagoltam és a 180 fokra felmelegített sütőben jó hosszan sütöttem - egészen addig, amíg pogácsa állagúra nem sült. Villával időnként ellenőriztem elég keményre sült e, persze néhányat még menet közben kénytelen voltam meg is enni... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése