Hozzávalók:
- Kb. 70 dkg pulykamell, felkockázva
- Fél sütőtök, felkockázva
- 1 evőkanál őrölt zabpehely
- 1 nagy vöröshagyma, felkockázva
- Olívaolaj
- 1 db babérlevél
- Kakukkfű
- gyömbérpor
- só
- bors
- fél citrom leve
A felkockázott pulykamellet olívaolajon megpirítjuk, majd vegetával és borssal fűszerezzük, azután vízzel felöntve addig pároljuk, amíg omlóssá nem válik a hús.
Közben egy másik edényben a tököt a liszttel és a gyömbérrel alaposan összekeverjük, egy 10 percet állni hagyjuk. A felkockázott vöröshagymát olajon elkezdjuk pirítani és ha az imént említett 10 perc eltelik, rádobjuk a tököt a hagymára, fűszerezzük kakukkfűvel és babérlevéllel, sóval és borssal. Ha kell, adhatunk hozzá még egy is olajat. Pároljuk puhára, folyamatos kevergetés mellet, majd ha jónak találjuk, adjuk a húshoz, és még együtt rotyogtassuk egy kicsit, adunk hozzá egy fél citrom levét is, keverjük át és ha kóstolás után megfelelőnek találjuk az ízeket, kész is.
Nekem a tök szétfőtt ugyan, de szaftos volt, ha viszont valaki nem találja elég szaftosnak, adhat hozzá egy kis kókusztejszínt.
Paleo bundáskenyérrel mennyeiiiiiii!!!
Nekem a tök szétfőtt ugyan, de szaftos volt, ha viszont valaki nem találja elég szaftosnak, adhat hozzá egy kis kókusztejszínt.
Paleo bundáskenyérrel mennyeiiiiiii!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése