Ez egy nagyon finom, jó rostos kis süti...
Hozzávalók:
- 3 evőkanál őrölt kókuszreszelék
- 3 evőkanál őrölt lenmag
- 5-6 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál útifűmaghéj
- 1/2 pohár őrölt zabpehely
- 1 tojás
- 1 evőkanál karob
- 1 evőkanál vanília esszencia
- pici só
- víz
- olívaolaj a kenéshez
- 2-3 alma, reszelve
- 2 evőkanál eritrit vagy méz
Az almán kívül minden hozzávalót összekevertem egy tálban. Ez így nagyon száraz volt, így apránként adagoltam hozzá a vizet, hogy egy gyúrt tészta állagot kapjak, amelyet utána két sütőpapír között, nyújtófával tudok nyújtani. Kicsit félreteszem a tésztát pihenni, hogy a benne lévő száraz anyag megszívja magát, és ha kell, akkor még egy kis vizet adok hozzá és csak ezután kezdem a két sütőpapír között nyújtani a tésztát. Egy ovális forma alakult ki.
Az alsó papír segítségével óvatosan - a tölteléket folyamatosan igazítva, feltekerjük a tésztát, roládszerűen. A rolád tetejét megkenjük olívaolajjal, majd kb. másfél centis darabokra felszeleteljük a sütit és fektetve, mint a kakaóscsigát, beletesszük egy papírral bélelt tepsibe. A tetejét tetszés szerint megszórhatjuk még eritrittel vagy mézzel. Én nem tettem, csak fahéjjal beszórtam.
180 fokos sütőben sütöttem. Azt hiszem egy kicsit túlsütöttem - a legteteje jóóó ropogós lett, de még így is isteni volt!!!
Bonyolultnak tűnik leírva, de ez egy nagyon rövid idő alatt elkészíthető egészséges desszert!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése