Közeledik az áprilisi Vivicitta városvédő futás, egy ideje már arra edzek, meg is növekedett a paleo édesség utáni vágy és igény :) Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű hozzávalókat igénylő, de mennyei süti
Hozzávalók:
- 4 nagyobb alma, lereszelve
- 2+2 evőkanál eritrit
- fahéj
- 6 evőkanál kókuszreszelék, őrölve
- 6 evőkanál zabpehely, őrölve
- (1 evőkanál karob) - én tettem bele, de kihagyható
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 db tojás
- csipet só
- cukormentes sárgabaracklekvár
A sütőt 180 fokra felmelegítjük.
Egy tepsi alját (én 23 cm átmérőjűt használtam ehhez az adaghoz) bekenjük a lekvárral - nem kell túl vastagon. Erre reszeljük rá az almát. Soknak fog tűnni az alma, de minthogy elősütjük, elég jól összeesik, úgyhogy ez a mennyiség kell. Az almát tetszés szerinti mennyiségben megszórjuk fahéjjal - én nem sajnáltam, nagyon szeretem a fahéjas almaillatot és ízt. A lekváros-almás-fahéjas réteget még megszórjuk 2 evőkanál eritrittel és betesszük a sütőbe.
Ugyan nem mértem az időt, de talán 15-20 percig volt a tepsi a sütőben. Valójában addig, amíg az alma meg nem 'szottyadt' :)
Amíg az alma sül, elkészítjük a tésztát. A tojást alaposan kikeverjük a két kanál eritrittel, hozzáadjuk az olívaolajat, csipet sót, valamint a száraz hozzávalókat. A massza nagyon száraz lett, így mivel nem volt kókusztejem, egy kis vizet adtam hozzá. Annyi víz kell, hogy szépen kikeverhető legyen a tészta, de ne legyen túl folyós. Önthető legyen. :)
Az almás tölteléket kivesszük a sütőből és ráöntjük a tásztánkat. Addig sütjük, amíg pirosodni nem kezd, illetve a tetteje egy picit berepedezik.
Már melegen szépen szeletelhető volt, bár a laza alja miatt nagyobb lapáttal kell kiemeleni.
Hidegen is nagyon finom, de csak egy szeletnek sikerült kihűlnie...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése